KAPCSOLAT

45. INTERSTENO-INTERINFO világbajnokság (2005)

 

A 45. Intersteno-Interinfo keretében rendezett világeseményen 28 ország versenyzői vethették össze tudásukat gyorsírásból, gyorsírógép-használatból, többnyelvű gyorsírásból, levelezésből és kivonatkészítésből, gépírásból, szövegszerkesztésből, profi szövegszerkesztésből, hangírásból, valamint a látássérülteknek első alkalommal szervezett gépírásból tanulói, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

2005. július 22-29. között a Bécsben megrendezett Intersteno-Interinfo 45. kongresszusán a magyar versenyzők ismét kiemelkedő eredményeket értek el.

Hazai versenyeredményei alapján Kiskunfélegyházáról 4 diák vehetett részt a programon; s örömmel számolhatunk be arról: valamennyien teljesítették a számukra kiírt szintet, mindannyian a sikerrel versenyzők jegyzékébe kerültek.

<img src="http://magyosz.hu/uj/pics/45_01.jpg" />

Gyorsírásból ifjúsági világbajnok Tarjányi Andrea (az első sorban balra), aki levelezésből és kivonatkészítésből 2. helyezést ért el, így 2 éremmel és 1 serleggel térhetett haza.

Gyorsírásból ifjúsági 2. helyezett  Szabó Krisztina (az első sorban jobbra), aki gépírásból a 35., összetettben a 11. helyezést érte le.

Nasz Noémi (fent balról) felnőtt kategóriában levelezésből, kivonatkészítésből 26., gyorsírásból a 45 helyen végzett.

Nagy Péter - a Petőfi S. Gépészeti Szakközépiskola első évfolyamát végzett diák - gépírásból tanulói kategóriában 23. helyezést ért el. Magyarországról ő volt az egyetlen versenyző a tanulóknak szervezett versenyben, amin 16 éves korig vehetnek részt a diákok, ha elérik a percenkénti 280 leütést 30 perc átlagában. Peti 307 leütést teljesített.

A képen látható még a lányok felkészítő tanára, Csenkiné Bihal Mária (jobbra fent), a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskolából. Évtizedek óta sok-sok tanítványa szerepelt sikeresen az országos és világversenyeken, lelkes és sikeres felkészítő munkája példa mindannyiunk számára.

A szervezők első alkalommal rendezték meg a vakok és gyengénlátók gépíróversenyét.A jelentkezők részben másolás, részben diktálás után gépeltek, igen dicséretes teljesítménnyel. A felnőtt kategóriában indult Móricz Éva. Percenként 232 leütéssel, 0,27% hibaponttal az 5. helyen végzett.

Az ifjúsági kategóriában több versenyző indult:

1. Vida Zoltán
2. Halász Katalin
3. Velladics Mónika

<img src="http://magyosz.hu/uj/pics/45_02.jpg" />

Nagy Ferencné a legjobb magyar gépíró volt Bécsben. Ez volt a 9. világbajnokság, amin indult. Nem titkolt vágya, hogy 2007-ben Prágában jubilálhasson.

<img src="http://magyosz.hu/uj/pics/45_03.jpg" />Híreink

A LEGFRISSEBBEK