KAPCSOLAT

Kérés kutatáshoz

 

Kedves Kollégák!

Szeretném a szíves segítségeteket kérni!

Kutatótanári programom a közgazdaság szakmacsoportban tanított Ügyviteli ismeretek, gyakorlatok tantárgyban tanított tízujjas vakírás oktatásához kapcsolódott 2016-ban és 2017-ben. A regionális (Budapest és Pest megye) és az országos kutatás azzal az eredménnyel zárult, hogy a 10 ujjas vakírás eredményessége ugyancsak vitatható abból a szempontból, hogy

- a 9. évfolyamon való tanulásának folyamatában valóban megtanulják-e 10 ujjal, a klasszikus (hagyományos) ujjrenddel kezelni a billenyűzetet,

- a tanév végén megmaradnak-e az új technikánál, illetve mennyien térnek vissza az eredetileg (és a tanulás folyamatában is otthon használt) a saját gyakorlatban kialakult billentési technikához.

A konklúzió az volt, hogy a többség a – kérdőívben feltett szövegesen megválaszolandó – kérdésre azt válaszolta, hogy nem a valamilyen szinten elsajátított vakírással fog tovább gépelni.

Ezért a kutatási programomban előre jelzett irányváltoztatással az általános iskolai gépírásoktatást szeretném tovább kutatni. Tudom, hogy többen is próbálkoztak/próbálkoznak szakkör keretében, informatika tantárgyhoz kapcsolódóan stb. foglalkozási keretben a tanításával.

Ezeket a tapasztalatokat szeretném beilleszteni a programba, s belőlük következtetést levonva igyekszem javaslatot, megerősítést adni az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) Oktatási munkacsoportjának, akik támogatják, hogy az általános iskolák 5-6. osztályában tanuljon meg minden gyerek 10 ujjal gépelni. Ezen kívül ezeket az eredményeket szeretném majd a nemzetközi gyakorlatokkal, tapasztalatokkal is összevetni a programom jövő évi részének megvalósításában.

Kérlek Benneteket, szíveskedjetek pozitív és negatív (objektív-szubjektív) tapasztalataitokat is (létszám, munkatempó, munkakedv, eredményesség, iskolai támogatottság stb.) részletesen leírni, s tisztelettel kérem azt is, hogy szíveskedjetek értesíteni erről a kérésről az általatok ismert kollégákat.

Írásaitokat az alábbi címen várom: hajvarka@gmail.com

Közreműködéseteket, segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!

Budapest, 2018. december 2. Hajdicsné Varga Katalin


Híreink

A LEGFRISSEBBEK