KAPCSOLAT
  • Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége
  • Telefon: +36-1-268-0236
  • Email: magyosz@t-online.hu

Kollárikné Terjéki Krisztina

elnökségi tag

Kollárikné Terjéki Krisztina

Budapesten születtem, nevelkedtem, jártam általános és szakközépiskolába. Jelenleg is Budapesten élek családommal. Két gyermekem van, a fiam épületgépész, a lányom gimnazista. Férjem gépjárművezetést oktató. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság jegyzője vagyok.

4 évesen szüleim tangóharmonikázni írattak be, így amikor 1984-ben elkezdtem a gépírás tanulását nem esett nehezemre ujjaimat betűkhöz rendelni. 1985-ben már kitűntem társaim közül, iskolás éveim alatt sok oklevelet, érmet, elismerést szereztem hazai és nemzetközi versenyeken. Felnőttként úgy gondoltam ez a szakma adja életem alapját, s bár az érettségi után nem tanultam tovább főiskolán, mégis minden munkahelyemre ez a tudás segített be, és beilleszkedni is.

Gépírásból 1988 óta az első 10 között vagyok, szövegszerkesztésből több bajnoki cím után elnyertem az „örökös bajnoki cím”-et.
Gyorsírást is tanultam természetesen a Rudas László Szakközépiskolában, versenyeztem is diákként, de hosszú évek kihagyása után tempóm és tudásom is jócskán visszaesett, így néhány évig C kategóriában mérettettem meg magam.

Több nemzetközi versenyen, 7 világbajnokságon, és rengeteg hazai versenyen vettem részt eddigi pályafutásom alatt. Egy ideje már részt veszek a hazai versenyek szervezésében, ezt a célomat pedig szerettem volna tovább folytatni.

Köszönöm a bizalmat tagtársaimnak, akiknek köszönhetően a 2017-es szeptemberi küldöttgyűlésen ismét vezetőségi tagnak választottak!Híreink

A LEGFRISSEBBEK