KAPCSOLAT

Árvayné Dani Judit

elnökségi tag

Árvayné Dani Judit

A szakmával középiskolás koromban a Vargában (Ma Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium) kerültem közelebbi kapcsolatba, és a gyorsírás azonnal elvarázsolt, III.-os koromban második helyezést értem el az országos tanulói versenyen, és ezzel megpecsételődött a sorsom. Immár 42 éve indulok hazai és nemzetközi gyorsíróversenyeken, több-kevesebb sikerrel. Ötször voltam ifjúsági, egyszer felnőtt bajnok nemzetközi versenyen, van egy világbajnoki II. és három III. helyezésem.

Érettségi után rögtön letettem a 250 szótagos vizsgát, és az első munkahelyem a Magyar Távirati Iroda volt, ahova Bajnok Zsolt, szövetségünk néhai elnöke, az MTI belpolitikai rovatvezetője vett fel, éppen a gyorsírástudásom miatt. Kiváló tanárom, osztályfőnököm, Telek Lászlóné Kati néni után Bajnok Zsolt személyében olyan mentort és tanárt találtam, akinek nagyon sokat köszönhetek, igen sokat segített abban, hogy lelkes amatőrből mihamarabb a beszédgyorsírás elhivatott művelője legyek. A szakma nagyjaival ülhettem egy szobában, Baczony Lászlóval, Fenyvesi Máriával, hogy csak a két legnagyobbat említsem.

A jegyzőkönyvvezetői vizsga letételét követően bekapcsolódtam az Országgyűlés üléseinek jegyzőkönyvezésébe, amit 1980 és 1997 között másodállásban végeztem. 1997. január 1-je, az Országgyűlés Gyorsíró Irodájának megalakulása óta főállású parlamenti gyorsíró vagyok, 2013. január 1-je óta az irodavezetői feladatokat is ellátom.

Köszönöm a bizalmat, és ígérem, hogy munkám során mindig a szakma érdeke fog vezérelni.Híreink

A LEGFRISSEBBEK